MENU CLOSE

EPC deskundige type D

Energiedeskundige type D

Op twee dagen een Energie Prestatie Certificaat (EPC)

Welkom op de website van Blecon Vof. Via deze website kan je op twee dagen een Energieprestatiecertificaat (EPC) bekomen. Je vindt ook alle nuttige informatie omtrent de wet- en regelgeving rond de verplichte EPC documenten voor bestaande woningen die onderwerp van een verkoop of verhuring zijn.

Blecon is sinds 2009 actief en heeft ondertussen reeds meer dan duizend EPC’s afgeleverd. We werken vooral voor particulieren die hun woning verkopen of verhuren maar worden ook veelvuldig aangesteld door immobiliënkantoren en notarissen. Als erkend energiedeskundige type A wordt Blecon regelmatig door het Vlaams Energie Agentschap gecontroleerd op kwaliteit. Deze controles bleven steeds zonder opmerkingen.

ECPlabels

Opmeten tijdens of na kantooruren en in het weekend.

Wij zijn vooral actief in de regio’s Boom, Temse, Mechelen, Antwerpen, Bornem, Dendermonde en Sint-Niklaas. Blecon werkt snel, kwalitatief en aan een zeer correcte prijs.

Opmeten tijdens of na kantooruren en in het weekend. De procedure is eenvoudig:

  • Allereerst wordt een afspraak gemaakt om de woning aan inspectie te onderwerpen.
  • Het opmeten en inspecteren ter plaatse duurt ongeveer een uurtje.
  • De resultaten worden ingevoerd in, en berekend met, de software van het Vlaams Energieagentschap.
  • Uiterlijk twee dagen na het bezoek mailen we het proefcertificaat en de factuur.
  • Na ontvangst van de betaling sturen we het definitieve certificaat op.
EPC-vloeren

Isolatie vloeren

Vloeren zijn moeilijk te isoleren. Wanneer een vloer moet uitgebroken worden overweeg dan om ineens vloerverwarming te plaatsen. Isolatie bovenop de vloer of langs de (kruip)kelder is ook mogelijk, maar let op voor koudebruggen met de muren.

EPC-verwarming

Ruimte verwarming

Vervang een niet-condenserende ketel door een warmtepomp. Een condenserende ketel in combinatie met een zonneboiler is ook een optie.

EPC-deuren

Deuren

Kies voor een deur of poort met sterk isolerende profielen en panelen met een U-waarde van max 2.0 W/(m²K).. Als uw deur glas bevat kies dan voor een dubbele hoogrendementsbeglazing of een drievoudige beglazing met een U-waarde van max 1.0 W/(m²K).

EPC-muren

Spouwmuur isolatie

Bij de isolatie van de muren kunt u best streven naar maximaal 0.24 W/(m²K) of lager. Er bestaan verschillende oplossingen voor binnen-, buiten- en spouwmuur isolatie.

Actuele nieuwsberichten

Actuele informatie over EPC, energiebesparing en de regelgeving.