MENU CLOSE
Blecon-EPC2019

Een volledig nieuw EPC vanaf 01 januari 2019

EPC versie 2019

Het EPC ziet er helemaal anders uit en bevat extra informatie. De woning krijgt een label en vooral de aanbevelingen zijn concreter.

Het nieuwe EPC is enkel verplicht bij het verkopen of verhuren van vastgoed, dus een bestaand, nog geldig EPC hoeft niet meteen vervangen te worden. Alhoewel zou je dit in somige gevallen toch in overweging moeten nemen:

  • U hebt na het verkrijgen van uw EPC nog renovatiewerken uitgevoerd waardoor uw energiescore nu wellicht flink gedaald is.
  • U hebt plannen om te renoveren? De aanbevelingen in het nieuwe EPC zet U alvast op de goede weg!

 

Van energiescore naar label

In tegenstelling tot het kengetal in kWh/m² wordt er vanaf 2019 ook een label vermeld op het EPC.  Dit gaat van A+ (uitstekend) tot F (ondermaats).

Dit label wordt een belangrijke factor bij de verkoop/verhuur van uw eigendom en is tevens een graadmeter voor de dwingende energie doelstellingen van 2050. Hieronder de omrekening van het oude kengetal naar het nieuwe label.


ECP labelsContacteer ons als U uw oude certificaat wil laten omzetten. Wettelijk gezien is dit niet strikt noodzakelijk maar de toegevoegde waarde bij verkoop, verhuur of renovatie is groot. Uiteraard dienen we wel opnieuw langs te komen om de actuele toestand in kaart te brengen, maar veel van de oorspronkelijke gegevens kunnen herbruikt worden.


Het EPC label wordt een belangrijke factor bij de verkoop van uw woning!

Het nieuwe EPC geeft ook aanbevelingen en prioriteiten ter verbetering aan. Nieuw is ook dat daar nu een kostenraming bijstaat! Opgelet, deze kostenraming wordt automatisch gegenereert en is niet bindend tegenover een aannemer. Je kan hier alvast het nieuwe EPC versie 2019 bekijken.

bronvermelding : energiesparen